22 de maig 2018

II taller curtmetratge. BENVINGUTS AL PARADÍS?

BENVINGUTS AL PARADÍS? 

Fa uns dies us vam avançar que estaven participant amb el projecte Reacciona, realitzant un curt!! 

Doncs, ja tenim el nostre curt acabat!! Ahir el vam presentar a la Gala Reacciona. Aquest any,  hem tractat l'objectiu del Mileni nº10: Reduir les desigualtats en i entre països.

El curt relata la història i les dificultats de dos menors immigrants no acompanyats durant els seus primers dies a Europa.

Mireu!!

Benvinguts al paradís - Unitat d'Escolarització Compartida - UEC - 2017-18 from Taller de Cinema on Vimeo.

Com heu vist el curt, vol mostrar la situació dels menors immigrants no acompanyats i les dificultats que es troben un cop arriben a la península en general.

A finals dels anys noranta van començar a aparèixer pels carrers de les ciutats Catalunya menors que havien emigrat sols, sense familiars i estaven indocumentats. En els últims mesos, aquest tipus de procés migratori s’ha intensificat notablement i cada dia són més els menors que posen en risc la seva vida per viure el somni Europeu. 

Entre d’altres punts, venen mitjançant les màfies de pasteres des del Port de Tànger, nord del Marroc, que està a 14 km de les costes espanyoles. S’amaguen sota els dipòsits de benzina o agafats als eixos de les rodes dels camions o fins i tot, s’enfilen als vaixells per la cadena de l’àncora. Tot un risc!!

Però, val la pena? Troben el paradís somiat?

La realitat és més complicada del que s'esperen, no s’assembla gens allò que s’havien imaginat. 

Estan sols, perduts, sense referents familiars, sense documentació i sense poder buscar feina ni estudiar. L’entorn els és hostil, són rebutjats per la resta de la societat, no poden treballar de mode regular, no tenen habitatge ni com alimentar-se, han de fer front a la incomprensió o xoc cultural....

Molts d’aquests joves venen a Europa amb l’ideal que tindran més qualitat de vida, capacitat de consum i gaudiran de més llibertats i oportunitats. Però tal i com els passa als protagonistes del nostre curt, creieu que aquest procés és el paradís somniat??? 7 comentaris:

 1. Os ha quedado de profesionales! Lo pasaré a mis compañeras de clase para que vean lo artistas que sois!!!!! bravooo

  ResponElimina
 2. Esta actividad es la que más me ha gustado y volvería a hacer el corto otra vez.

  ResponElimina
 3. Esta actividad es la que más me ha gustado y volvería a hacer el corto otra vez.

  ResponElimina
 4. Esta actividad es la que más me ha gustado y volvería a hacer el corto otra vez.

  ResponElimina
 5. Esta actividad es la que más me ha gustado y volvería a hacer el corto otra vez.

  ResponElimina
 6. No me gustó hacer la actividad

  ResponElimina