Reacciona I. Xerrada CC ONG

Aquest curs tornem a participar en el projecte REACCIONA!!


Treballarem l'objectiu nº4.Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom. 

Per tal d'estar ben informats i poder presentar-vos un curtmetratge ben acurat, hem gaudit de la visita de  Rafael Jariod president de l'entitat CC ONG AYUDA AL DESARROLLO i de les tècniques del departament de cooperació. 

L'associació CC ONG AYUDA AL DESARROLLO http://ccong.ccong.es/

En la xerrada, el Rafael, ens va explicar com era de dura la educació abans (fa anys) i com ha evolucionat fins ara i la sort que tenim amb la de avui dia. Abans només importava la matèria i si no ho feies o no feies cas eres castigat fins i tot físicament, eres una persona més i si et treies el graduat bé i si no també i no importava. Avui les classes són adaptables segons el perfil de l’alumne i no només aprens la matèria, si no que també et donen consells útils per a la teva vida diària i la que tindràs, sempre s’intentarà ajudar-te en tot lo possible perquè et treguis el títol exitosament.

També ens va agradar molt que Rafael ens deia que nosaltres som més intel·ligents del que ens pensem, perquè estem a la UEC per no conformar-nos solament amb allò que el sistema educatiu ens ofereix i ens ho qüestionem tot. No tothom som iguals i pot ser l'institut podria fer-ho d'un altra manera i adaptar-se a les nostres necessitats. Tot i això, és necessari que aprendre a canalitzar la nostra energia per sortir beneficiats i ajudar també als altres a que també es beneficiïn.


En la xerrada, també ens van explicar que ajuden a la gent i a societats que no té recursos per a l’educació, ajudant a construir escoles, portant llibres, ajudant als nens a fer els deures, a explicar matèries...  Els voluntaris, que van col.laborar amb l'ONG, no importa quins estudis tinguin ni com siguin, tothom pot ajudar als altres. I això, és enriquidor per als voluntaris perquè aprenen moltes coses i es posen en el lloc de les altres persones. És molt satisfactori veure com amb molt pocs recursos hi han altres societats que  gaudeixen de la vida sense tenir res i moltes vegades ni allò necessari per cobrir les necessitats bàsiques.




També ens han fet saber que hi ha gent molt dolenta al món; Hi ha màfies que s’aprofiten d’aquesta gent sense recursos per traficat, anar amb pateres a altres llocs i quan estan a prop de la costa les punxen perquè els hi vinguin a rescatar i així traficar amb mercaderies com ara drogues i que aquest mafiosos paguen als polítics del país perquè els deixin passar.
Així, d'aquesta xerrada hem aprés que a més a més de reivindicar una educació de qualitat per tothom també des de l'educació es promouen : 
·         Igualtat de Gènere.
·         Sostenibilitat.
·         Compromís.
·         Transparència.





Comentaris