LA MEMÒRIA DEL FUTUR. ELS NOSTRES RECORDS DE L'ESCOLA

Avui ens ha acompanyat la Montse i la Rosa Mansilla de la Regidoria de la Gent Gran de Vilanova i la Gelrú. 


Ens han explicat que les escoles d’abans no tenen res a veure en les escoles d’ara. Ara tenim moltes escoles públiques on per exemple podem triar si volem fer religió o no. Abans de la Guerra Civil l’escola era molt moderna i després es va tornar molt estricta i religiosa. Tanmateix ens han explicat que si parlaves en català et renyaven.
També ens han explicat que els records de les persones que ho van viure tenen records molt negatius. 
Fa poc ens van visitar  de l'associació CC ONG AYUDA AL DESARROLLO http://ccong.ccong.es/ i ja ens van explicar coses semblants  de com eren les escoles d'abans i realment tenim molta sort de tenir una escola diferent a les d'abans i uns mestres menys estrictes. 
Abans els i les alumnes no podien anar vestits com volien. 


L'educació de les dones aniva encaminada a ser bones mestresses de casa per atendre el marit i sapigue portar la casa. Els nens i nenes estaven separats, no podien estudiar junts. Si a casa si hi havia mancances el que tenia preferències per estudiar era el noi
Al final de la xerrada també hem valorat que en algunes ocasions hem passat d’una regidesa extrema a l'escola a ser massa permissiva. 
De fet, valorem que abans pot ser no es respectava gaire les individualitats dels i les alumnes i ara en algunes ocasions som nosaltres els que faltem molt al respecte als i les profes. 



Comentaris