EXPERIMENT APARELL RESPIRATORI!

 

Ei que passa!


A la classe de naturals estem treballant com funciona i de quins òrgans està format l'aparell respiratori humà. Avui hem volgut portar l'experiència més enllà i hem decidit experimentar amb els pulmons i el cor d'un xai.

Després d'una petita explicació, hem tallat la tràquea i quan ja l'estàvem tallant hem hagut de trobar els camins per on passa l'aire fins a arribar als alvèols. Primer de tot hem agafat un con de paper i l'hem posat pel forat de la tràquea i bufant hem inflat els pulmons. Hem observat que els pulmons tenen un tel per sobre com si fos un plàstic, això es diu pleura. Hem tallat les vies respiratòries amb unes tisores, i hem observat els bronquis, els bronquíols i també les anelles de la tràquea. Quan hem tallat de la tràquea als pulmons hem descobert dues coses, que el bronqui principal tenia ratlles i quan el tallem estava ple de bronquíols.

Hem tallat el cor per la meitat i hem vist molts tubs, les venes i les artèries. També hem vist com uns mocs, una mica negres, que són sang coagulada.

Tot plegat, ha sigut una experiència fora de l'habitual, i ens ha ajudat a entendre millor com funciona el nostre cos.









Comentaris