Aquest mes de gener ens ha acompanyat la Míriam, tècnica d'assesorament sobre la sexualitat i afectivitat de l'Espai Jove de Vilanova i la Geltrú. Si cliqueu en l'enllaç podreu conèixer millor de que es tracta el recurs i en quins temes us poden assesorar.
Primerament, vam fer una dinàmica i vam parlar de les ETS i de la importància d'utilitzar mètodes preventius com el condó per tal de no contagiar-se i contagiar a
la gent.
Després, ens van ensenyar les diferents parts de l'òrgan sexual femení. Molta gent desconeix com és, fins i tot les mateixes dones, ja que no està tan normalitzat com el masculí.
D'igual manera passa amb la masturbació, en els homes està ben vist i en les
dones no tant, sent aquest un tema tabú, cosa provocada per la estructura
patriarcal en la qual també cal destacar que el sexe també esta enfocat només
en el plaer masculí. Com per exemple veiem en la pornografia (quan l’home acaba
finalitza el sexe) sense importar si la dona ha arribat a l’orgasme, alguns joves
d’avui dia quan volen trobar resposta a temes sexuals acostumen a acudir a
aquests llocs i s’eduquen de la mateixa manera.
També ens van explicar el significat de les sigles LGTBI+, que vol dir lesbianes, gays, transexuals, bisexuals, intersexuals i el signe positiu és per englobar les altres orientacions sexuals i les característiques de cada un dels col·lectius, les quals algunes desconeixíem.
També hem treballat la diferència entre sexe Biològic (que és el sexe amb el qual naixem, en funció de la vulva o el pene ens determinaran el nostre gènere.), n'hi ha el mascle, la femella i l'intersexual (neix amb els dos sexes i els pares escullen quin aparell reproductor voles ''estripar'', obligant al nadó a ser home o dona sense saber el que ell vol). Gènere (sexe i orientació sexual ben vista culturalment) i Identitat sexual (sexe amb el qual ens sentim identificat).
Cal dir que tot i que som joves ens hem adonat de la poca tolerància que tenim vers allò que no trobem igual a nosaltres i les diferencies a allò que la majoria de la societat entén com a normalitzat.
Un altra qüestió que hem parlat ha estat les relacions afectives positives, de les faltes de
respecte dintre les parelles o temes de gelosia dintre la parella.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada